Un TIR de Terapie Intensivă a ajuns, miercuri, la Târgu Mureş, fiind amplasat în curtea Spitalului Clinic Judeţean Mureş, la solicitarea autorităţilor locale. Potrivit Prefecturii Mureş, în judeţ sunt 55 de paturi ATI, la care se vor adăuga cele 12 din unitatea mobilă, care ar urma să devină operaţională în scurt timp.

Potrivit Prefecturii Mureş, o unitate mobilă de terapie intensivă a fost adusă la Târgu Mureş, miercuri, la solicitarea Instituţiei Prefectului şi a instituţiilor din sistemul sanitar care sunt implicate în gestionarea situaţiei pandemice.

TIR-ul ATI a fost amplasat în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi răspunde necesităţii în creştere de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave de COVID-19.

“Judeţul Mureş se numără printre judeţele cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea naţională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave. Tocmai din acest motiv, am considerat că aducerea la Târgu Mureş a unităţii mobile ATI, o unitate disponibilă la cerere judeţelor din ţară, ar susţine strategia noastră de a gestiona numărul mare de cazuri. În acest moment, avem un număr de 55 de paturi ATI în judeţul Mureş, la care se vor adăuga cele 12 locuri care reprezintă capacitatea maximă a unităţii mobile trimise astăzi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Unitatea urmează să fie operaţionalizată în cel mai scurt timp pentru a fi dată în folosinţă. Toate paturile ATI sunt în permanenţă ocupate, astfel că vom continua să sporim capacitatea de internare şi tratament în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a afirmat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Aducerea unității mobile de terapie intensivă în județul Mureș a fost posibilă datorită unui efort comun al Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, Consiliului Județean Mureș și Instituției Prefectului – Județul Mureș. Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparține Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Sursa: Facebook Instituția Prefectului – Județul Mureș