Două spectacole de teatru din Mureș au fost anulate din cauza actorilor nevaccinați, aceștia neavând voie să intre în instituții. Astfel, compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş a anunţat, ieri, anularea a două spectacole după ce unii actori au ales să nu se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, iar Compania “Tompa Miklos” urmează să amâne un alt spectacol, ca urmare a nevaccinării a doi colaboratori.

Directorul Teatrului Naţional Târgu Mureş, Attila Gasparik, a declarat că există o hotărâre a Consiliului de Administraţie al instituţiei teatrale care prevede că, în momentul în care în oraş se atinge pragul de incidenţă de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori, pot intra în clădire doar persoanele vaccinate.

„Toți care intră în acea instituție trebuie să fie vaccinați. Nu contează dacă tu ești acolo plătitor sau plătit. Și aici se ivesc problemele: nu poți obliga pe cineva să fie vaccinat, dar nu poți nici să permiți să intre în acea instituție, acolo unde își desfășoară activitatea, dacă nu este vaccinat”, a spus Atilla Gasparik, directorul Teatrului din Târgu Mureș.

„Legea asta îmi spune nu poți intra fără vaccinare, dar atunci nu ai dreptul la muncă, care este un drept constituțional. Și atunci, cel mai bine ar fi ca cineva să ne dea în judecată și Tribunalul să ne spună da sau ba”, a mai spus Atilla Gasparik.

Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat, marţi, că reprezentaţiile spectacolelor “Trădare”, programat marţi, şi “Constantin”, programat miercuri, se anulează, dar că biletele vândute rămân valabile pentru alte reprezentaţii până la finalul acestei stagiuni, dacă spectatorii nu solicită rambursarea contravalorii acestora.

Mesajul de pe Facebook al Companiei “Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu Mureş:
“Dragi spectatori,
Din motive obiective, reprezentațiile spectacolelor „Trădare“ (din 12 octombrie) și „Constantin“ (din 13 octombrie) se anulează.
Biletele rămân valabile pentru alte reprezentații până la finalul acestei stagiuni. Cei dintre dumneavoastră care doresc returnarea contravalorii biletelor sunt rugați să vină cu biletele în format fizic la Casieria Teatrului (de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00 și, în weekend, cu o oră înaintea reprezentațiilor), în timp ce pentru biletele în format electronic vă rugăm să trimiteți un email pe adresa secretariat@teatrunational.ro în care să faceți dovada achiziționării biletelor, să precizați datele dumneavoastră din buletin și contul IBAN în care va fi direcționată suma.
Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat.
Vă dorim multă sănătate!”

MS / Foto: caracter informativ