Școlile pot decide singure dacă trec în format online și fără să mai aștepte avizul DSP. Toate solicitările în acest sens vor fi aprobate, le-a transmis ministrul Educației inspectorilor școlari. Anunțul vine la câteva zile după ce asociațiile de părinți au cerut ca în localitățile cu incidența mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile să se desfășoare de acasă. În peste 120 de școli din țară copiii fac deja ore din fața calculatoarelor.

Potrivit ministrului Educației, ordinul comun după care funcționează școlile prevede toate situațiile în care cursurile pot fi suspendate. Sunt precizări chiar și pentru situațiile în care în școală, mai puțin de jumătate dintre elevi învață online. Decizia însă poate fi luată de directori, în funcție de fiecare caz.

Sorin Cîmpeanu – ministrul interimar al Educaţiei: „Avem posibilitatea trecerii în online, solicitare în baza articolului 3 aliniatul 2 către ISJ, respectiv ISMB, care, în lipsă de resurse, nu au suficiente cadre didactice pentru că sunt în carantină sau infectați. Inspectoratele vor aproba aceste solicitări, indiferent de numărul lor”.

În București, Inspectoratul Școlar are la dispoziție o zi pentru a centraliza toate solicitările din partea școlilor.

În toată țara, peste 270 de mii de elevi învață acum din fața calculatoarelor, după ce în unitățile de învățământ au fost confirmate îmbolnăviri.

7 din 10 părinți doresc ca orele să se facă în format fizic, însă mai mult de jumătate dintre aceştia nu sunt vaccinaţi, arată un sondaj recent. Şcolile pot să rămână deschise în siguranţă, spun medicii, dar cu responsabilitate din partea părinţilor.

490 de copii sunt acum în spital cu COVID, dintre care 34 la Terapie Intensivă.

MS / Foto: caracter informativ