Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, ieri, Hotărârea nr. 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 octombrie 2021.

Prin Hotărârea numărul 80 sunt menținute măsurile adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Prin decizia CNSU, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern, sunt menținute restricții în vigoare – certificatul verde COVID valabil în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie și restricții mai dure când incidența cazurilor COVID-19 trece de acest prag.

Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

MS / Foto: caracter informativ