Administrația Fondului pentru Mediu nu a redistrIbuit banii rămași necheltuiți în prima sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021. Se va organiza o nouă sesiune, dar nu există încă un calendar. Toți cei interesați să dea la schimb un produs electrocasnic nou pentru unul vechi vor trebui să își facă cont pe site-ul AFM. Aceasta chiar dacă au participat și în prima sesiune a programului.

Pentru că au descărcat vouchere dar nu au mai cumpărat efectiv și produsele electrocasnice, din cele peste 198.800 de vouchere generate anul acesta în prima sesiune a programului au fost folosite doar 109.700, adIcă 55% din total. Prin urmare, a rămas neconsumată suma de 34 de milioane de lei despre care Ministrul Medului, Barna Tanczos a precizat că va fi cheltuită în cadrul unei noi etape a aceluiași program. În total, Ministerul MedIului a alocat acestui Program 75 de milioane de lei.

„Programul va fi relansat, pentru suma rămasă disponibilă și pentru aceleași categorii de echipamente ca și în prima sesiune a anului 2021. La momentul actual nu avem informații cu privire la data de relansare a programului. Suma de 34 de milioane de lei este în continuare alocată programului, nefiind redistribuită pentru alte programe”, au răspuns pentru Economica oficialii AFM, întrebați fiind dacă noua sesiune se va organiza până la finele lui 2021.

Conform instituției, Ghidul de finanțare al Programului rămâne cel aprobat în data de 23 noiembrie 2020.

Sursa: economica.net / Foto: caracter informativ