Zilnic, în România sunt abandonate zeci de animale, în special câini și pisici. Stăpânii, fie aruncă puii la gropi de gunoi sau la margini de pădure, fie îi abandonează pe la cabinete veterinare. În alte cazuri, animalele sunt mutilate și lăsate să se chinuie. Polițiștii au mii de plângeri, însă în multe cazuri au mâinile legate pentru că faptele sunt greu de dovedit. Dau însă asigurări că oamenii care comit astfel de atrocități vor plăti pentru cruzimea lor.

Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române spune că are deja peste 8000 de sesizări de la oameni. Și asta în doar în 8 luni de când a fost înființată. Animalele au fost în multe cazuri mutilate și au scăpat cu viață după luni de tratament.

Psihologii spun că oamenii care sunt cruzi cu animalele au probleme grave și ar trebui raportați ca să poată primi ajutor și opriți astfel să mai facă rău.

Polițiștii de la Protecția Animalelor susțin că prin intervențiile lor din ultimele 8 luni, peste 800 de animale au fost salvate.

În prezent, se lucrează la alte două cazuri care vor trimise judecătorilor. În multe dosare însă, găsirea vinovaților este misiune imposibilă.

MS / Foto: caracter informativ