Situație fără precedent în Poliția Română. În urmă cu câteva zile, la Câmpina, s-au organizat testări pentru a verifica aptitudinile specialiștilor din poliție nominalizați pentru cele 4 segmente: conducere defensivă, instrucția tragerii, tactică polițienească și educație fizică și autoapărare. Pentru cea din urmă, niciun participant nu a promovat, informează Sindicatul Europol.

Sindicatul acuză Inspectoratele Județene de Poliție că fac nominalizări pe criterii de „combinații” și „pile” și că promovează în funcții mari persoane care n-au pregătirea profesională necesară.

„Cu toate că am atras atenția în mai multe rânduri asupra «combinațiilor» care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile și apropiați ai inspectorilor șefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomanda doar vocea și talentul. Astfel La IPJ Constanța, cu toate că existau 3 agenți de poliție care au absolvit cursul de conducere defensivă și dețineau atestat, inspectorul șef și-a menținut nominalizarea unui ofițer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu știe să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier.”, transmit sindicaliștii.

La nivelul celor 41 de județe sunt următoarele rezultate:

Conducere defensivă – 6 polițiști au promovat probele. Ofițerul de la serviciul rutier Constanța a picat, cei 3 agenți care dețineau atestat nefiind nominalizați.

Instrucția tragerii – 2 promovați;

Educație fizică și autoapărare – Zero;

Tactică polițienească – 9 promovați;

„În continuare, cel mai probabil, posturile rămase vacante vor fi scoase la concurs din sursă externă, cu toate că avem în sistem agenți de poliție care au rezultate de excepție obținute la nivelul unor competiții internaționale. Niciunul dintre aceștia însă nu a fost întrebat de sănătate și se pare că nici pe viitor se dorește promovarea acestor colegi. Sindicatul EUROPOL a transmis inspectoratelor de poliție județene propuneri însoțite de CV-urile colegilor care ar putea îndeplini cu brio aceste funcții și vom reveni cu o solicitare către conducerea IGPR, ca anterior scoaterii acestor posturi la încadrare directă, să se organizeze un concurs de TCO.”, au mai adaugat sindicaliștii.

Sursa: sindicateuropol.ro / Foto: caracter informativ