Salariul minim este acceptat de către antreprenori să crească cu 200 de lei, dar cu ideea ca această sumă să nu fie impozitată, este solicitarea transmisă Guvernului de către proprietarii de companii, a anunțat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii. În discuțiile cu Guverrnul, patronatele au propus ca salariul minim să crească începând de anul viitor cu 8%, în timp ce sindicatele au susținut o majorare de 10% față de nivelul actual, a anunțat anterior premierul Florin Cîțu. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunțase că salariul minim va fi majorat de anul viitor.

“Este posibilă creșterea salariului minim, iar întreprinzătorii – 7 din 10 – ne-au spus că da, sunt de acord cu creșterea salariului minim pe economie, dar cu câteva condiții. În primul rând, să nu crească fiscalitatea pe forța de muncă. În acest moment, la orice creștere a salariului minim, jumătate ajunge la salariat, jumătate merge la stat… propunerea pe care noi am făcut-o a fost ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar neimpozitat, impozitele și taxele să rămână la nivelul de 2.300 de lei, așa încât acești bani să rămână efectiv la oameni”, a spus Jianu.

El a arătat totodată că mai mult de 10% dintre firmele din România au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, în condițiile în care, la nivel european, numărul noilor companii a crescut.

Sursa: profit.ro / Foto: caracter informativ