Părinţii copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani vor trebui să plătească periodic testarea acestora dacă vor să continue cursurile de sport în spaţii închise, sau să renunţe la aceste activităţi cât timp incidenţa cazurilor de COVID-19 e de peste 4 la mie în localitatea lor. Vaccinarea copiilor de aceste vârste nu este posibilă, aşa că singurele variante rămase sunt testarea sau dovada trecerii prin boală.

Antrenamentele de arte marțiale, înot sau balet desfășurate în spații închise vor deveni mai dificile din cauza restricțiilor legate de pandemie. Pe lângă costul cursurilor, părinții vor avea de achitat și testarea frecventă.

Ca să participe la activități în sălile de sport, chiar și copiii de peste 6 ani, care nu se pot vaccina, trebuie să aibă un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test antigen rapid valabil 48 de ore sau dovada că au trecut prin boală în ultima jumătate de an.

Mai mult de 50 de localități au depășit deja pragul de 4 la mie al incidenței cazurilor de COVID-19, inclusiv mai multe orașe mici. Câteva municipii se apropie de acest prag.

Mulți părinți din Timișoara, de exemplu, își duceau înainte copiii la înot, pentru că este un sport cu multe beneficii pentru sănătate. Însă cum în pandemie sălile de sport cu bazin au fost mai mult închise, cursurile au fost de cele mai multe ori suspendate.

Noile reguli privind accesul în sălile de sport intră în vigoare de luni. Potrivit acestora, în momentul în care incidența depășește 6 la mie, sălile de sport sunt închise pentru toată lumea.

MS / Foto: caracter informativ