Liga Profesionistă de Fotbal a demarat proiectul „Umple golul din viața ta!”. Jucătorii ambelor echipe vor intra pe teren însoțiți de mai mulți câini, care pot fi adoptați de către cei care doresc un animal de companie.

Recent, CJ Ilfov a încheiat un proiect de colaborare cu LPF având drept obiectiv promovarea adopției de animale în România. Câinii sunt vaccinați, sterilizați, deparazitați, pregătiți pentru a fi luați acasă de către iubitorii de animale. Câinii disponibili pentru adopție provin din adăpostul public Brănești.

Câinii adoptabili vor putea fi prezentaţi spectatorilor înaintea unor meciuri de fotbal din Liga I, fiind însoţiţi de jucători, conform unei hotărâri adoptate în unanimitate de Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov. Hotărârea prevede încheierea unui protocol de cooperare între Judeţul Ilfov – Consiliul Judeţean şi Liga Profesionistă de Fotbal, în vederea realizării proiectului de interes public judeţean „Umple golul din viaţa ta”, menit să promoveze adopţia câinilor din adăposturi.

Liga Profesionistă de Fotbal va stabili meciurile oficiale în cadrul cărora se va desfăşura proiectul şi va permite intrarea în teren a câinilor alături de jucători. Timpul petrecut pe teren nu va depăşi cinci minute.

Protocolul încheiat între Consiliul Judeţean Ilfov şi Liga Profesionistă de Fotbal reprezintă o premieră la nivel naţional şi european.

Potrivit referatului de aprobare, din cauza numărului redus de personal, a fondurilor insuficiente şi a lipsei de spaţiu adecvat, adăposturile de pe raza judeţului Ilfov se văd în imposibilitatea asigurării îngrijirii continue a tuturor câinilor plasaţi în adăpost. Cauza efectivului numeros de câini fără stăpân este abandonul constant al puilor sau adulţilor nedoriţi.

MS / Foto: Facebook Protecția Animalelor România