Vești proaste pentru românii care vor să construiască o casă sau să investească în imobiliare. Prețurile terenurilor au crescut, în medie, cu 10% de la începutul pandemiei, arată un studiu. Și cum cererea este tot mai mare, agenții imobiliari estimează o nouă scumpire în a doua parte a anului.

Metrul pătrat s-a scumpit cel mai mult după apariția pandemiei, spun agenții imobiliari.

Terenurile din zonele metropolitane s-au scumpit continuu de la începutul crizei sanitare, arată un studiu. Cele mai mari prețuri sunt în vecinătatea Bucureștiului și a orașelor din Ardeal. Specialiștii se așteaptă la noi scumpiri în perioada următoare.

Achizițiile persoanelor fizice au ca scop final mai ales construirea de case și mai puțin investițiile speculative. Cele mai căutate sunt terenurile cu acces la utilități și drum de acces.

Nu doar scumpirea terenurilor este o problemă pentru cei care vor să construiască o casă. Ci și prețurile tot mai mari ale materialelor de construcții. De exemplu, pentru oțel beton plătim acum mai mult chiar și cu 30% față de începutul anului. Iar pentru polistiren și balast chair și cu 50%, arată statisticile din piață.

MS / Foto: caracter informativ