UPDATE: Cumplitul accident a avut loc pe un drum judeţean, la ieşire din Ilieni. După cum povestesc martorii, Krisztina, o tânără de 21 de ani, a ajuns cu maşina pe celălalt sens de mers, unde a intrat pur şi simplu sub TIR, fără să schiţeze vreo manevră de evitare a impactului. Şoferul mastodontului spune că a frânat și a tras de volan, dar în zadar.

Șofer: “A depăşit axul drumului. În momentul respectiv am început să frânez, m-am pregătit oarecum să îi las un spațiu să revină. Din partea ei nu am văzut nici o reacţie. Nu ştiu dacă vorbea la telefon sau ce făcea, destul că nu a privit în faţă.”

Martor: “Am înţeles că a depăşit mai multe maşini. S-a întâmplat, a depăşit, a obosit, se întâmplă, oboseala, căldura. A tras în şanţ, a vrut să evite bietul om, dar nu a mai reuşit.”

Ajunşi în zonă, salvatorii au dat peste o imagine tulburătoare. Autoturismul s-a transformat într-o capcană de fier pentru conducătoarea auto, rămasă captivă înăuntru. Zeci de minute s-au chinuit pompierii să o recupereze din maşina distrusă aproape în totalitate.

Todut Răul, şef garda de intervenţie: “Intervenţia a fost una foarte dificilă, victima a fost prinsă între fiarele contorsionate ale autoturismului.”

dr. Dan Vatau, medic SMURD: “Am găsit o victimă aflată în stop cardio-respirator, încarcerată, cu abord dificil, extrasă, iar în momentul extracţiei am constatat că prezenţa leziuni incompatibile cu viaţă şi am fost nevoiţi să declarăm decesul. Era singură victimă din autoturism.”

ȘTIRE INIȚIALĂ. Aseară pe DJ 151D, între localitățile Ilieni și Nicolești, a avut loc un accident rutier, între un autocamion și un autoturism.

În urma accidentului, șoferul autoturismului, o tânără, de 21 de ani, din Hodoșa, a decedat.

Conducătorul autocamionului, un bărbat, de 53 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal , pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului.

IPJ Mureș