Conform unui mesaj de susținere și revoltă în același timp, postat pe rețelele sociale, acesta era “un om bun şi modest, un simplu cioban. Viața lui nu contează. Numele lui nu va fi cunoscut în România, nimeni nu se va revolta, nimeni nu va plânge. România ține cu ursul. Totul din cauza propagandei plătită cu bani grei, din afară, a ONG-ului Agent Green. De Arthur ştie toată Europa. De Mihai Cadar ştie doar fratele lui şi familia. Avea doar 26 ani. Un cioban, ce contează?”. Mesajul s-a viralizat rapid în mediul online, mii de persoane cerând măsuri urgente și concrete pentru această gravă problemă.

Reamintim că, doi ciobani mureșeni, unul de 26 de ani a murit şi un altul de 45 de ani a fost rănit după ce un urs i-a atacat, aseară. Rănitul a cerut ajutor şi imediat în căutarea colegului său dispărut au pornit zeci de voluntari şi autorităţi.

Din păcate tânărul a fost găsit fără viaţă, târât de sălbăticiune. Ciobanul rănit a avut nevoie de o operaţie amplă de reconstrucţie. Când a fost preluat de salvatori, ciobanul rănit de urs era în stare de şoc.

Atacul s-a produs, vineri seară, în apropierea unei stâne din judeţul Harghita, la graniţa cu Suceava. Ciobanii, toți din județul Mureș, au descoperit o vacă sfâşiată de sălbăticiune în pădure. Şi în acel moment au fost, la rândul lor, atacaţi. Unul dintre ei a reuşit să fugă şi să ceară ajutor prin 112. Imediat, salvatorii s-au mobilizat:

După ce ciobanul rănit a fost adus la ambulanţă, localnici, salvamontişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti au plecat imediat în căutarea celui dispărut, prin pădure. L-au găsit din păcate mort, sfâşiat, la aproximativ 500 de metri de locul în care ursul ar fi atacat iniţial.