Ridicarea restricţiilor a dus, în multe ţări, la creşterea bruscă a cazurilor de COVID-19, deşi vaccinarea continuă în ritm alert. În Rusia, tulpina Delta a devenit dominantă şi s-au înregistrat, doar astăzi, 24 de mii de cazuri. Totuşi, mulţi oameni refuză imunizarea, dar şi măsurile de siguranţă sanitară. Proteste, uneori cu accente violente, au avut loc la Paris, Sydney, Bratislava şi în mai multe oraşe din Italia.

La câteva zile după ce Londra a ridicat restricțiile sanitare, în Marea Britanie crește numărul cazurilor de COVID 19. În medie, 50.000 de oameni se infectează zilnic. Sute de mii de oameni au fost siliți să se autoizoleze deoarece au venit în contact cu persoane confirmate că au COVID 19. Este și motivul pentru care a fost lansată o aplicație oficială a sistemului medical național care îi informează pe rezidenții din Anglia și Țara Galilor dacă există riscul să se fi infectat dacă au stat la mai puțin de doi metri, timp de 15 minute, de persoane care au deja COVID 19. Până în prezent, 26 de milioane de oameni au descărcat aplicația.

Crește numărul cazurilor de COVID 19 și în Japonia. 17 sportivi și oficiali de la Jocurile Olimpice s-au infectat în ultimele 24 de ore. Municipalitatea din Tokyo le-a cerut localnicilor să evite deplasările și să stea cât mai mult în casă.

În capitala Columbiei, Bogota, a început vaccinarea femeilor însărcinate cu prima doză de Pfizer.

În paralel cu procesul de vaccinare și continuarea pandemiei au loc proteste în diferite țări împotriva restricțiilor și a impunerii certificatului verde.

La Paris, protestele împotriva vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară au degenerat în violențe, iar poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Sydney, în Australia, pentru a protesta față de măsurile imnpuse de autorități pentru a încetini răspândirea variantei Delta a coronavirusului. Manifestanții au aruncat cu pietre în forțele de ordine. Poliția călare a ripostat și ordinea a fost restabilită.  Sydney se află deja de patru săptămâni în carantină pentru a împiedica răspândirea pe scară largă a variantei Delta.