Din nou în atenție primăria Târgu Mureș, din păcate tot cu un circ ieftin – la capitolul realizări mai greu spre deloc –, demarat și de data aceasta în jurul cetei de consilieri personali plătiți de la buget cu echivalentul a peste 150.000 de euro anual. Acum, vorbim de distinsa doamnă Florinela Giurgea, nimeni alta decât consiliera personală a viceprimarului Alex Gyorgy, totodata vicepreședinte PNL Târgu Mureș. Sus-numita a ales de ceva vreme să intre în conflict deschis cu mai mulți contribuabili mureșeni, chiar dacă și cu parte din taxele acestora dânsa încasează echivalentul a peste 20.000 de euro anual, totul culminând cu reclamarea la poliție a unuia dintre ei.

Încă de la început precizăm că mai toate acțiunile de acest gen sunt probabil realizate legal, doar că multe dintre ele se dovedesc imorale și, credem noi, inutile, dar mai ales ridicole venind din partea unui bugetar plătit regește. Tot legal a fost angajată consiliera în speță, deși fără niciun concurs, viceprimarul penelist considerând probabil că este unică, sperăm noi nu și de neînlocuit.

Așadar, Florinela, încă de la instalarea în deja celebra funcție de consilier personal, a început să răspundă cu sute de comentarii la postările pe facebook în care mulți contribuabili acuză multitudinea de consilieri personali angajați la primăria Târgu Mureș, unele comentarii fiind impertinente, doamna certând contribuabilii care îi cer explicații pentru munca depusă în schimbul sumelor imense încasate de la stat, bineînțeles legal. Consiliera penelistului a devenit atât de captivată de rețeaua de socializare încât nu se poate abține mai deloc, comentând vrute și nevrute indiferent de oră, fie că e dimineață, amiază, seară sau noapte, deci fie că e la lucru sau în timpul liber, ceea ce denotă că încărcarea ei nu e suficient de mare, nici la serviciu, dar nici în viața privată. Dacă în viața privată face ce vrea, cu cine vrea și dacă mai poate, însă nu același lucru este valabil privind poziția de bugetar, iar cum noi nu am găsit în fișa postului vreo referire la posibilitatea de a sta pe facebook la taclale, ne gândim că o face în timpul concediului sau poate are cereri făcute pentru zile fără plată.

Nu o mai lungim prea mult, nu avem nici timpul dânsei și nici nu reprezintă vreun factor important pentru comunitate, singurul motiv pentru care publicăm prezenta este faptul că nimeni din postura Florinelei nu are dreptul de a-și permite să certe contribuabilii. Vă dați seama că, dacă acceptăm acest comportament din partea unei consiliere, la ce ne așteptăm apoi de la cel pe care-l consiliază.

Pe scurt, unul dintre contribuabilii care și-a permis să-i facă “frecători de mentă” pe cei 10 consilieri personali angajați și alții adăugați prin contracte individuale de prestări servicii este Dan Mașca. Cel din urmă a și fost reclamat la poliție de distinsa doamnă Florinela. Deci, pe lângă bugetara care stă pe facebook, s-au mai angrenat în circul generat de Florinela și cadre și resurse din poliție, alt sector bugetar, deci tot pe banii noștri. Nimic despre sfaturile dânsei către cel pe care-l consiliază încât să se revadă în favoarea târgumureșenilor. Să fie multe, dar secrete, atât de secrete că nu se observă?! Sau nu o bagă în seamă nici șeful?!

Înainte de a vă prezenta câteva capturi din sutele de mesaje adresate de consilieră contribuabililor, îi atragem atenția viceprimarului Alex Gyorgy că asemenea angajări făcute prin numire directă, fără concurs, care, chiar dacă sunt acoperite de lege, nu-l ajută cu nimic, nici în fața contribuabililor în slujba cărora teoretic este, dar nici în fața posibililor alegători privind postura de vicepreședinte PNL Târgu Mureș. Ba dimpotrivă, menținerea în funcție a unui asemenea consilier surescitat și tare supărat pe platitorii de taxe nu face altceva decât să-i discrediteze activitatea. Bine, așteptările noastre nu sunt prea mari nici din partea dânsului, mai ales dacă privim alegerea de angajare făcută în stil pur “liberal”, că, de… cine se aseamănă se adună, nu?!

Ei îî spunem doar că: Florinela, dacă ai fost unic candidat pe un post la stat, nu înseamna altceva decât că ai fost cea mai bună dintre tine și tine, nu denotă nici pe departe calitățile autoproclamate mereu. Iar dacă tot ai fost aleasa alesului și dacă tot ai ajuns la plăți lunare pe care nu le-ai visat sau încasat niciodată până acum, bineînțeles legal, ar fi bine să-ți vezi de treabă, dacă ai, și lasă volumul mai jos; arată îngăduință față de contribuabili, unii dintre ei lucrând din greu la privat un an pentru același venit lunar ca al tău din prezent. Așadar, stimată Florinela Giurgea, respectă dacă vrei respect!

Hai să începem cu teoreticele atribuții avute de consilieră prezentate în fișa postului…

Continuăm cu postarea contribuabilului care prezintă acțiunea Florinelei…

Continuăm cu atitudinea Florinelei reflectată în comentariile postate de ea, doar câteva dintre ele…

Nu putem să nu încheiem cu prezentarea fizică a consilierei, așa cum se prezintă public chiar ea pe facebook….

MS / Foto: colaj/captură caracter informativ / facebook