După mai bine de un an în care au muncit de acasă, mulți angajați din România spun că, deși au revenit la birou, nu se mai simt în siguranță acolo. Sunt mai atenți acum cu sănătatea și confortul lor. Și îi îngrijorează în special calitatea aerului și modul în care angajatorii aplică măsurile de protecție. Unii consideră chiar că randamentul lor a scăzut. Soluții există, spun specialiștii, care vin cu exemple de bune practici adoptate în unele companii.

Din ce în ce mai atenți la mediul de lucru în care s-au întors, angajații din România vor să se simtă în siguranță atunci când pășesc în instituțiile sau corporațiile în care lucrează.

Potrivit unui studiu recent, cei mai mulți nu simt că aceste reguli sunt respectate la locul de muncă.

Potrivit sondajului, angajații care lucrează în medii nesănătoase ajung să fie afectați rapid. Aproape 65 la sută spun că nu se pot concentra, 60 la sută au un randament mai scăzut și au resimțit dureri de cap și somnolență.

Departamentele de Resurse Umane sunt în prima linie atunci când vine vorba de planificarea pașilor și implementarea măsurilor pentru siguranța la locul de muncă.

Psihologii spun că stările de depresie care ar putea să se accentueze sunt mult mai grave decât o posibilă infectare la un moment dat, iar numărul de persoane care vin în cabinete cu astfel de probleme este în continuă creștere de la debutul pandemiei.