O turmă de mistreți a ocupat o poiană dintr-o pădure din Caraș-Severin. În Imaginile au fost obținute cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, montată în pădure de specialiștii Romsilva.

Turma are numeroși mistreți care fie se joacă, fie caută de mâncare.

În România, arealul mistrețului este larg, trăind de la zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile care îi oferă adăpost.

Mistrețul este un animal robust, cu dimensiuni de circa 1,5 metri lungime, 1 metru înălțime la greabăn şi 200 kilograme în greutate. Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale.

Sursa: Facebook Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA / Foto: captură video