După săptămâni de scădere a cazurilor de Covid-19, Grecia înregistrează o creștere a infectărilor, 1800 de cazuri noi. Autoritățile au introdus imediat noi restricții. Turiștii care aveau de gând să danseze în cluburi, la restaurante sau în baruri, nu mai au această posibilitate. Grecii cred că în aceste locuri se răspândește rapid virusul, în special varianta Delta, așa că interzic, deocamdată, divertismentul care include dansul.

În principiu turiștii trebuie să se așeze la mese în cluburi și în restaurante.

Nerespectarea deciziei este sancționată cu amenzi cuprinse intre 5.000 și 10.000 de euro și suspendarea activității localului respectiv pentru o săptămână. Se poate ajunge și la suspendarea licenței de funcționare.

Au apărut noi reguli și pentru călătoriile cu feribotul în Grecia. Persoanele care circulă cu acest mijloc de transport trebuie să prezinte un test rapid antigen negativ făcut cu 48 de ore înaintea călătoriei sau un test PCR.

38 la sută din populația Greciei este vaccinată. Guvernul a introdus stimulente financiare pentru accelerarea procesului în rândul tinerilor.

MS / Foto: caracter informativ