Mai mulți funcţionari publici din Sânpetru de Câmpie, județul Mureș, au făcut în aşa fel încât să primească salariul întreg… de câte două ori pe lună. Bucuria le-a dispărut, însă, când totul a ieşit la iveală, transmite observatornews.ro

Totul a a ieşit la iveală în momentul în care fostul edil a pierdut alegerile locale care s-au desfăşurat în luna septembrie a anului trecut. Situaţia de-a dreptul bizară de la Primăria Sânpetru de Câmpie, din judeţul Mureş a fost descoperită în urma unui audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cerut chiar de către actualul primar. Potrivit edilului, la momentul când a preluat mandatul, a adus un audit extern, tocmai pentru a vedea ce nereguli sunt la primărie.

Simona Vasiac – reporter Observator: Raportul celor de la ANAF a scos la iveală faptul că 4 funcţionari publici au primit salariu de două ori pe lună, în mod repetat, atât prin virament bancar, cât şi în numerar. Contolul a mai scos la iveală şi faptul că unele investiţii realizate deja sunt semnul întrebării în ceea ce priveşte legalitatea acestora.

Pentru a recupera suma prejudiciului, în valoare de 500.000 de lei, primarul a depus o plângere penală la Parchet.

Sursa: observatornews.ro