Războiul gunoaielor din municipiul Târgu Mureș pare fără sfârșit. Încă de la instalarea în funcție, noul primar Zoltan Soos, candidat independent dar actualmente membru UDMR, a început un conflict cu firma mureșeană de salubritate Sylevy Salubriserv SRL, o afacere de familie condusă de un fost membru UDMR, Ilyes Dionisie. Trecând peste toate amănuntele din ultimele 8 luni, despre care am scris detaliat în alte materiale, cei care au avut de suferit, sufocându-se printre gunoaie, au fost mureșenii, indiferent de etnie, nicidecum noul primar care locuiește în Curteni. Atenție, vorbim de un conflict între doi maghiari, deci vă rugăm să lăsăm acuzațiile bazate pe etnie.

Revenind la ultimele evenimente, conflictul primarului a dus până la rezilierea contractului cu compania mureșeană, semnând peste noapte un alt contract, fără licitație, cu o firmă venită tocmai din Deva la care mai e și acționar primăria de acolo. În fapt, nu doar că distruge o firmă locală din Mureș, dar mai și trimite profitul afară din județ, de parcă noi nici nu am avea nevoie de el pentru dezvoltarea comunității. Ba mai mult, rezilează contractul având încă facturi neachitate către compania mureșeană și neinvocând niciun motiv argumentat pentru decizia radicala luată.

Suntem conștienți că sunt multe lucruri care se puteau face mai bine în această perioadă cât am lucrat în slujba cetățenilor din Tîrgu Mureș, dar locuitorii orașului trebuie să înțeleagă că fiecare intervenție de colectare și transport deșeuri se putea face strict/numai la COMANDA Primăriei Tîrgu Mureș, se arată într-un comunicat emis de compania Sylevy Salubriserv SRL.

Ziua de astăzi a fost o zi urâtă pentru societatea Sylevy Salubriserv. Astăzi s-a aflat că Primăria a semnat un CONTRACT SECRET cu o societate din Deva pentru curățenia stradală în oraș. Cu toate acestea, angajații Sylevy Salubriserv, din respect pentru cetățeni sunt la datorie și la această oră și își îndeplinesc atribuțiunile conștienți fiind că de mâine rămân fără locuri de muncă, se mai precizează în comunicat.

Dincolo de antipatii și simpatii legate de munca noastră, asigurăm târgumureșenii de întreaga noastră bună credință și sperăm ca în cel mai scurt timp să revenim în slujba orașului și a locuitorilor săi, transmite în încheiere compania Sylevy Salubriserv SRL.

MS / Foto: colaj caracter informativ