In această noapte, în jurul orelor 1.00, o bubuitură puternică s-a auzit pe raza municipiului Târgu Mureș, urmată de un zgomot asurzitor și flăcari mari în zona combinatului Azomureș.

Deocamdată nu se știe dacă există victime. Mai multe echipaje de salvare s-au deplasat la fața locului.

Până la ora transmiterii acestei știri nu a fost emis niciun comunicat oficial din partea companiei.

Revenim cu amănunte.

Update 5 – Comunicat Azomureș: In urma cu putin timp au avut loc declaratii de presa la sediul Azomures. Au participat prefectul Mara Toganel, prim adjunctul ISU Mures, Cristian Buhainu si directorul Uzinei Chimice Azomures, Ovidiu Craciun. Colegul nostru care a fost ranit a primit ingrijirile medicale si a fost externat din Serviciul de Urgenta. Au fost prezentate primele informatii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteza la presiune foarte mare. Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectata si au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3.

Update 4 – ora 03.28 – ISU Mureș: Incendiul este lichidat. Din fericire nu mai sunt alte victime. La fata locului ramane o autospeciala de stingere pentru alaturi de SPESU din cadrul operatorului economic.

Update 3 – ora 02.14 – ISU Mureș: În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior

Update 2 – Comunicat Azomureș – ora 02.12: In timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost ranita, a primit ingrijiri medicale la fata locului si este in afara oricarui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu si cei de la ISU Mures. Situatia este acum sub control, este monitorizata de autoritati, instalatia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet. Vom reveni cu detalii.

Update 1 – ora 01.32: A fost emis un mesaj RoAlert care anunță că situația este sub control.

Video: Toth Peter