Angajații și conducerea S.C Sylevy Salubriserv S.R.L își cer scuze public de la cetățenii din municipiului pentru disconfortul creat prin protestul spontan desfășurat luni 05 iulie 2021 timp de 40 de minute în centrul Tîrgu Mureș-ului. Totodată asigurăm cetățenii că activitatea cotidiană de colectare și transport deșeuri de pe raza municipiului Tîrgu Mureș NU a fost afectată de acest protest, toate obiectivele menționate în comenzile date de Primărie fiind salubrizate conform contractului, se arată într-un comunicat emis de compania Sylevy Salubriserv SRL. Pentru o corectă informare redăm integral comunicatul. Atenție, vorbim de un conflict între doi maghiari, deci vă rugăm să lăsăm acuzațiile bazate pe etnie.

Sylevy Salubriserv informează autoritățile din Tîrgu Mureș, presa, opinia publică asupra următoarelor aspecte :

 • Cu toate că operatorul actual de salubrizare își desfășura activitatea zilnică conform comenzilor primite de la Primărie, în parametri normali, Primăria Tîrgu Mureș a procedat NETRANSPARENT la SEMNAREA ÎN SECRET, vineri 2 iulie 2021, prin negociere fără publicare prealabilă a unui contract pentru serviciul public de măturat, spălat, stropire și întreținerea căilor publice , precum și colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare.
 • Protestăm și NU înțelegem (fiind total lipsit de corectitudine) de ce a fost invitată la negocieri o SINGURĂ firmă (!) din alt județ (județul Hunedoara) pentru salubrizarea municipiului Tîrgu Mureș, iar firmele locale S.C Sylevi Salubriserv S.R.L (precum și alte firme locale din județul Mureș) nu au fost anunțate și invitate? Ne întrebăm ce interese sunt în spatele acestor manevre secrete și de ce firmele locale sunt omise și se aduce o societate despre care nu se cunoaște aproape nimic și asupra căreia planează suspiciunea că nu ar îndeplini toate cerințele de operare pentru un asemenea serviciu public?
 • Protestăm și NU înțelegem de ce a fost nevoie de această atribuire SECRETĂ a acestui contract (!) cu 7 zile înainte de LICITAȚIA organizată chiar de Primărie pentru desemnarea operatorului de salubritate pentru curățenia stradală.
  De ce nu s-a putut aștepta 7 zile pentru desfășurarea licitației și desemnarea unui câștigător conform legii ? Reamintim că pe 12 iulie a fost anunțată licitația de depunere a ofertelor pentru delegarea serviciului de salubritate stradală în municipiul Tîrgu Mureș.
 • Protestăm și NU înțelegem de ce nu a fost organizată o conferință de presă cu ocazia semnării noului contract și nu a avut loc o prezentare transparentă a noilor condițiilor contractuale și a noului operator ales în mod abuziv și arbitrar, la limita legii, de către câțiva oameni din Primăria Tîrgu Mureș. În septembrie 2021 actualul primar Soós Zoltán a promis TRANSPARENȚĂ. Aceasta este mult trâmbițata TRANSPARENȚĂ a noii echipe de la Primăria Tîrgu Mureș ?
 • Protestăm și NU înțelegem de ce primarul tuturor tîrgumureșenilor Soós Zoltán, se transformă în agent angajator pentru noua societate S.C Salubritate S.A din Deva, anunțând angajații S.C Sylevy Salubriserv S.R.L că îi așteaptă personal marți la ora 10.00 în curtea vechii societăți de salubritate pentru a fi angajații de noua firmă din Hunedoara-Deva. Ce legături există între firma din Deva și Primăria Tîrgu Mureș care i-a chemat și le-a permis gararea utilajelor cu multe zile înainte de semnarea contractului ? Se știa dinainte care va fi cursul evenimentelor ? Să nu uităm nici de vizita domnului primar Soós Zoltán, în Valea Rece, de acum câteva luni, atunci când a promis romilor salarii de 1000 de euro și contracte de muncă în salubritate, lucru care evident nu s-a întâmplat.
 • Protestăm și NU înțelegem cinismul de care dă dovadă primarul Soós Zoltán, atunci când se joacă cu soarta sutelor de angajații tîrgumureșeni, care muncesc în salubritatea orașului, venitul a sute de familii sărace depinzând de aceste manevre abuzive și netransparente.
 • Protestăm și NU înțelegem ostilitatea, lipsa de dialog și lipsa de colaborare a unor reprezentanți ai Primăriei, care nu și-au găsit timp pentru a discuta cu operatorul de salubritate despre intențiile și cerințele Primăriei. Este inadmisibilă această eschivare în fața dialogului și a colaborării INTER-INSTITUȚIONALE, în favoarea cetățeanului ! Este inadmisibilă opacitatea arătată față de orice inițiativă și idee constructivă a operatorului de salubritate care putea aduce beneficii cetățenilor și orașului.
 • Reamintim cetățenilor din Tîrgu Mureș că pentru a crea NEMULȚUMIRE în rândul locuitorilor, intenționat (!) unii responsabili din Primăria Tîrgu Mureș NU au emis NICI o comandă de ridicare a deșeurilor clandestine, timp de 37 de zile (!), încercând să inducă ideea că operatorul nu își face datoria corespunzător.
 • Pe această cale solicităm public Primăriei Tîrgu Mureș să prezinte opiniei publice TOATE comenzile lansate și neonorate în mod corespunzător de către operatorul SC Sylevy Salubriserv S.R.L
 • Informăm autoritățile competente și opinia publică că de miercuri 7 iulie 2021 ni s-a transmis din partea Primăriei că ” încetează perioada de asigurare a continuității serviciului pentru componenta salubrizare stradală, pentru activități de măturat, spălat, stropire și întreținerea căilor publice precum și colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public al municipiului Tîrgu Mureș”
 • Nu pentru a ne lăuda ci doar pentru a informa cetățenii, zilnic am publicat fotografii și filmări cu munca depusă de angajații Sylevy Salubriserv în slujba cetățenilor, conform comenzilor primite! Suntem fideli principiilor noastre și verticali și fața situațiilor abuzive. Și astăzi 06 iulie 2021, în ultima zi din acest contract suntem la datorie, așa cum o dovedesc fotografiile. Sperăm ca în cel mai scurt timp o firmă din județul Mureș să fie ”acceptată” să efectueze serviciul de salubrizare ala orașului – TRANSPARENT și EFICIENT.
 • Reafirmăm deschiderea noastră spre dialog, spre respect reciproc și colaborare în favoarea cetățenilor din Tîrgu Mureș și din județul Mureș.

Ilyés Dénes – S.C Sylevy Salubriserv S.R.L / Foto: caracter informativ