UPDATE: Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că în jurul orei 15:00 incendiul a fost lichidat. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat decedat, iar alte 4 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale.

Update video: Momentul exploziei de la Petromidia a fost surprins de târgumureșeanul Emil Muntean, aflat pe malul Mării Negre, aceasta filmând chiar când avea loc deflagrația care a dus la moartea unei persoane și la rănirea a altor cinci.

STIRE INIȚIALĂ. Astăzi la amiază a avut loc o explozie la parcul de rezervoare al Midia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție. 

Conform ultimelor informații, este vorba despre 6 victime, dintre care una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar transportată la spital, una cu arsuri minore și o persoană dispărută.

“Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis inițial IGSU.

Apoi, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Conform ISU, nu există riscul unei noi explozii. 

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat pentru News.ro, că ceilalţi muncitori din secţie s-ar fi autoevacuat.

Autorițățile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populația este informată să nu se apropie la mai puțin de 1.000 de m, să stea în case și să închidă geamurile.

Reprezentanții rafinăriei Petromidia au transmis un punct de vedere după explozie. 

″În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină.

Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului”, au transmis aceștia, mulțumind autorițăților pentru promptitudinea și profesionalismul intervenției. 

Sursa: news.ro