“Trebuie să fim pozitivi și să ne ajutăm semenii”, chiar şi prin simplul gest de a fi frizer pentru persoanele cu dizabilităţi. Mai mulţi bărbieri din Cluj-Napoca s-au oferit să tundă gratuit persoane cu dizabilități. Iar din donaţii speră să strângă bani pentru a cumpăra produsele necesare, dar şi pentru a aduce gratuit la salon pe unii dintre aceșți clienţi, speciali.

Andre este sportiv paralimpic şi vine din Statele Unite. Sportul l-a adus în România unde a şi rămas, iar de câțiva ani este client fidel al unui salon de frizerie. În această săptămână, nu a fost nevoie să plătească pentru serviciile oferite. Totul a fost gratuit, graţie unei noi campanii inițiate de proprietarii salonului. Clienții cu dizabilități sunt tunși și aranjați gratuit.

Campania a pornit de la un client: el le-a propus bărberilor să ajute, să facă mai mult. Acum persoanele cu dizabilităţi se bucură de servicii gratuite, pentru că alţi clienţi au ales să doneaze pentru această campanie.

Salonul a fost deschis în 2013. Cel care l-a înființat tocmai se întorsese din Irlanda. A vrut să adapteze și în Cluj conceptul de barbershop american, unde clienții primesc servicii de calitate, dar pot să savureze și o cafea sau un pahar de whiskey.

Același salon a avut în trecut o campanie prin care a tuns gratuit persoanele fără adăpost din Cluj-Napoca.

MS / Foto: caracter informativ