Șoferii care parchează pe trotuar, fără să lase loc cel puțin 1 metru pentru trecerea cărucioarelor de copii sau a persoanelor cu dizabilități, ar putea primi amenzi maxime, de până la 2900 lei. Așa prevede un proiect de lege inițiat de deputatul Sebastian Burduja. 

Nu doar persoanele cu dizabilități consideră că parcarea pe trotuar este o problemă, ci și părinții și bunicii cu copii sau nepoți în cărucioare, care reclamă constant faptul că nu au loc din cauza mașinilor parcate. Prin noua lege, s-ar elimina blocajele și din calea pompierilor care nu au loc acum să treacă printre mașini cu echipamentele de intervenție. 

Vă voi ţine la curent cu evoluţia acestui proiect care ne aduce mai aproape de a avea oraşe pentru oameni, nu pentru maşini, spune deputatul Sebastian Burduja.

„La urma urmei, este o chestiune de civilizaţie şi de normalitate, după cum milioane de români au văzut în Vest. Oraşele noastre trebuie să îşi respecte oamenii şi să le asigure o calitate decentă a vieţii”, conchide Burduja.

Sursa: mediafax.ro/ Foto: caracter informativ