Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară, la TVR, că Ministerul Educației va introduce de anul viitor o materie obligatorie care se va numi Educație pentru viață. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat la rândul său, marți, că educația sexuală ar fi cel mai bine cuprinsă într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie obligatorie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate cu vârsta elevilor, pe parcursul gimnaziului și liceului.
Declarația premierului vine după ce Senatul a respins marți introducerea educației sexuale fără acordul părinților în curriculumul școlar.

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia ca de anul viitor să introducă o clasă obligatorie care se va numi Educație pentru viață, iar curricula va ține de Ministerul Educației. Părinții care vor dori să își retragă copiii de la această clasă o vor putea face. Decizia este luată, de anul viitor va fi introdusă educație pentru viață. Ministrul Educației a găsit soluția și noi o vom prelua la Guvern”, a declarat Cîțu într-un interviu difuzat de TVR.

MS / Foto: caracter informativ