S.C Sylevy Salubriserv SRL anunță finalizarea ridicării deșeurilor clandestine din aproape 500 de puncte aflate pe raza municipiului Târgu Mureș, conform comenzilor primite de la primărie. Pentru o corectă informare redăm integral comunicatul companiei de salubrizare.

“După o muncă susținută, în condiții dificile de ploaie, umiditate și temperaturi ridicate, echipele S.C Sylevy Salubriserv SRL au reușit (dovadă – probele foto și traseele GPS) colectarea tuturor cantităților de deșeuri clandestine din cele 465 de locații menționate în comanda ADP/Primăria Tîrgu Mureș 43453/4923/14.06.2021.

Din păcate, acest lucru nu înseamnă că aceste deșeuri clandestine au dispărut. În multe din locațiile menționate în comanda ADP/Primăria Tîrgu Mureș 43453/4923/14.06.2021, deșeurile clandestine au reapărut, la mai puțin de 24 de ore de la ridicare, cetățenii din zonă, depozitând alte și alte cantități importante de reziduuri în aceste zone.

De mulți ani, problema deșeurilor clandestine (deșeuri mari, vegetale, mobilier, saltele, electrocasnice, resturi din construcții, etc – depozitate ilegal pe domeniul public și NU în locurile special amenajate) este o problemă la care Administrația Locală caută soluții.

Sarcina operatorului S.C Sylevy Salubriserv SRL este ca pe bază de comandă emisă de ADP/ Primăria Tîrgu Mureș să COLECTEZE și să TRANSPORTE aceste deșeuri la depozitul de gunoi. Trebuie să se înțeleagă faptul că NU cade în competența operatorului S.C Sylevy Salubriserv SRL rezolvarea problemele legate de apariția acestor deșeuri, cele legate de creșterea pe raza municipiului a numărul de depozite clandestine, cele legate de lipsa locurilor de colectare de către cetățeni a acestor reziduuri.

Toate aceste aspecte cad în sarcina aparatului de specialitate al Primăriei și în sarcina Consiliului Local Tîrgu Mureș. Dincolo totuși de acestea, S.C Sylevy Salubriserv SRL își anunță buna intenție și disponibilitate pentru ca pe baza unor noi comenzi să ridice deșeurile clandestine reapărute în oraș. De asemenea, ne reafirmăm disponibilitatea noastră pentru a creiona împreună cu specialiștii Primăriei o politică /un plan de măsuri care să diminueze cantitățile de deșeuri clandestine în Tîrgu Mureș. ”Un oraș se păstrează curat doar dacă se implică și cetățenii”, se arată în comunicatul emis de Sylevy Salubriserv SRL.