Operatorul Sylevy Salubriserv anunță că lucrează intens la ridicarea deșeurilor clandestine din oraș, în condițiile în care încă NU s-a primit comanda pentru Curățenia Generală de Primăvară ce trebuia emisă de primaria municipiului Târgu Mureș. Totodată, atrage atenția asupra faptului că după degajarea gunoiaelor din mai multe zone, acestea se umple iar, cel mai probabil din cauză că târgumureșenii nu mai au unde să-și depoziteze în curți gunoaiele ce ar fi trebuit ridicate de multă vreme conform Curățeniei de Primăvară pentru care primăria a încasat banii de la contribuabili, dar “a uitat” să o pună în practică. Iată comunicatul integral, transmis de operatorul Sylevy:

La finalul zilei de ieri, luni 14.06.2021, ora 17.55, ADP/Primăria Tîrgu Mureș a transmis prin adresa 43453/4923/14.06.2021 către S.C Sylevy Salubriserv S.R.L clarificări privind cele 465 de locații de operare pentru ridicarea deșeurilor clandestine. Cu toate că cele 465 de locații de pe întreg teritoriul municipiului reprezintă un volum foarte mare de muncă și o cantitate foarte mare de deșeuri clandestine ( locații/cantități ce s-ar fi putut curăța dacă ne-ar fi fost comunicate din timp) S.C Sylevy Salubriserv S.R.L asigură cetățenii că se vor depune toate eforturile pentru ca acestea să fie salubrizate corespunzător în cel mai scurt timp.

Din păcate, pe parcursul zilei de astăzi am constatat un fenomen îngrijorător pe care îl semnalăm autorităților și cetățenilor: în doar câteva ore de la salubrizarea/curățarea unor depozite de deșeuri clandestine, locațiile au fost din nou umplute cu astfel de deșeuri, mulți cetățeni NE MAI AVÂND unde să mai depoziteze deșeurile adunate prin curți, pivnițe și depozitele improvizate din jurul blocurilor. Reamintim că încă nu a fost formulată/trimisă comanda pentru Curățenia Generală de Primăvară, o operațiune distinctă ce necesită personal, resurse, intervale de timp și abordări specifice/separate. Zilnic, transparent, vom încerca să informăm și să documentăm opinia publică prin fotocopii de acte și fotografii privind activitatea S.C Sylevy Salubriserv S.R.L, pentru a răspunde clar și corect tuturor afirmațiilor false formulate la adresa societății noastre“, se arată în comunicat.