Lanul de lavandă, una dintre cele mai întâlnite imagini de pe reţele sociale, a fost inclus în campania de vaccinare anti-covid. Pe o plantaţie de lavandă din localitatea timişeană Fibiş a fost amenajat, cu ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Militar din Timişoara, un centru mobil pentru imunizare.

Inițiatorii proiectului sunt chiar proprietarii plantației care s-au gândit să creeze un mediu de vaccinare diferit de cel din spitale, iar ideea a funcționat. Zeci de oameni au venit să se vaccineze în mijlocul câmpului de lavandă.

Cei imunizați au sărbătorit vaccinarea cu un pahar de limonadă cu gust de lavandă sau o cafea cu acceași aromă inedită.

În cele două zile de maraton în lavandă din Timiș, zeci de persoane s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson. Însă nu la fel de bine stau lucrurile în alte județe din țară, unde ritmul vaccinării a încetinit. Tocmai de aceea, oficialii din Ministerul Sănătății caută soluții pentru impulsionarea imunizării, mai ales în mediul rural, acolo unde oamenii încă sunt reticenți.

Potrivit datelor transmise ieri de Ministerul Sănătății, de la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie anul trecut, în România s-au vaccinat peste 4,5 milioane de persoane.

MS / Foto: colaj Facebook RO-Vaccinare