Este primul weekend în care se organizează nunţi și botezuri cu mai mulți invitați. Iar petrecerea se poate întinde până dimineaţă. Și, cum interacțiunea dintre oameni sporeşte în toată lumea, autoritățile sanitare internaționale recomandă în continuare imunizarea prin vaccinare pentru a evita un nou lockdown după vacanţă.

La nunți și botezuri pot participa, de acum, în spații închise, până la 200 de oameni, față de 70, cât era permis până acum. Măsura se aplică în localitățile cu mai puțin de 3 infectări la mia de locuitori. Iar invitații trebuie să fie vaccinați, să fi trecut prin boală sau să aibă un test Covid negativ. Organizatorii trebuie să asigure distanțarea la mese. Petrecerea poate dura până la două noaptea.

Se pot organiza și mitinguri sau adunări publice cu până la 1000 de participanți. Dacă sunt vaccinați, testați sau au trecut prin boală.

Pot avea loc cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau mese festive cu un număr mai mare de participanți dacă toți sunt vaccinați.

Organizatia Mondială a Sănătății avertizează că interacțiunea dintre oameni odată cu relaxarea măsurilor poate ajuta virusul să se răspandească din nou.