14 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare reținute, precum şi peste 85 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri, în urma unei acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.
Activitățile au fost desfăşurate în Târgu Mureș, Sărmașu, Luduș, Iernut, Târnăveni și în localitățile limitrofe.

Astfel, în perioada 12-13 iunie a.c., în intervalul orar 18.00-02.00, poliţiştii Serviciului Rutier Mureș au acționat cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul activităților desfășurate în trafic, 272 de conducători auto au fost testați alcoolscopic.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 37 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 14 conducători auto, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni rutiere de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cazul a doi conducători auto, care au fost depistați în trafic, în urma testării cu aparatul etilotest rezultandu-le o alcoolemie de 0.43, respectiv 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

IPJ Mureș / Foto: info trafic jud Mures – Ruxanda Găluț