Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș au surprins în flagrant delict, un tânăr din Târgu Mureș, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

În fapt, în perioada mai – iunie 2021, tânărul ar fi solicitat în repetate rânduri, unui bărbat, de 31 de ani, din Târgu Mureș, diverse sume de bani, în caz contrar urmând a divulga fotografii compromiţătoare cu acesta și totodată l-ar fi amenințat cu acte de violență.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, tânărul, de 18 ani, a fost surprins în flagrant delict, în timp ce ar fi primit bani de la persoana vătămată, pentru a nu-şi pune în aplicare intenţia manifestată.

Urmare a acțiunii a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor, suma de 800 de lei, precum și mai multe telefoane mobile.

În baza probelor administrate, la aceeași dată, faţă de tânăr a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată, în vederea probării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.  

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ