Am avut parte, peste 10 ani, de o conducere dezastruoasă care a lăsat municipiul Târgu Mureș cu mult în urma celorlalte, asta e clar. Am scris zeci de materiale în care am atras atenția asupra tâmpeniilor înfăptuite de celebrul cuplu Florea-Maior care, după ce a făcut câte ceva în primele 2 mandate, a tras apoi într-o singură direcție: totul pentru ei și acoliții lor, nimic pentru comunitate.

Ei bine, la niciun material publicat despre nocivul cuplu amintit mai sus nu au existat comentarii referitoare la etnia lor, mai exact niciun român nu a sărit ca orbul să-i apere pe motiv că ar fi atacați pentru că sunt români, ci doar au evidențiat alături de noi incompetența evidentă ce reieșea din materialele publicate.

De anul trecut, majoritatea târgumureșenilor care au participat la vot și-au pus toată speranța în cel care a și câștigat mandatul de primar al municipiului Târgu Mureș, în persoana lui Soos Zoltan. Din păcate, așteptările lor au fost rapid înșelate, noul primar dând dovadă de din ce în ce mai multă incompetență chiar de la început și întărind acest aspect cu fiecare lună care trecea.

Cum este și normal, am început să publicăm câteva materiale în care atrăgeam atenția asupra incompetenței, în speranța de îndreptare cât mai rapidă a situației, acesta fiind rolul nostru principal și nu cel de a rezolva problemele în locul bugetarilor plătiți regește să o facă. Însă, o serie de neștiutori îndobitociți au sărit ca orbii, plini de ură, ignorând evidența incompetenței, argumentată clar în materiale, invocând în mod total fals și neargumentat că singura problemă pentru care noul primar ar fi atacat ca fiind cea bazată pe etnie, anume că este maghiar. FALS!

Bineînțeles că am procedat rapid la blocarea acestora – mulți dintre ei reprezentând conturi false, folosite în trecut de cei apropiați acum noului primar -, tocmai pentru a nu crea disensiuni în comunitate, cu atât mai mult cât noi am dovedit prin materialele publicate de-a lungul timpului că suntem pentru o comunitate fără ură, împreună pentru bunăstare, români și maghiari deopotrivă. Drept dovadă avem peste 65.000 de persoane care ne-au apreciat pagina și sute de mii de cititori lunar, reprezentate statistic în total din procente apropiate de români și maghiari.

Și pentru a argumenta din nou foarte clar cele scrise, vom enumera doar câteva dintre dovezile de incompetență, însușite de Soos Zoltan, unele dintre ele chiar mai grave decât cele ale cuplului Flo&Mai, în primele 8 luni de mandat.

  1. Printre primele măsuri promise de S. Z., încă din campania electorală, s-a regăsit cea de reducere a numărului imens de angajați ai primăriei Târgu Mureș. Ajuns la putere, nu numai că nu a procedat la reducere, ci a început printr-un record național, angajând 10 consilieri personali în aparatul executiv și pe alți câțiva prin metode mai ascunse, încheind cu ei contracte de prestări diverse. Toate acestea înseamnă în realitate un cost de circa 200 de mii de euro anual din bugetul orașului, bani care se duc către posturile de mai sus, mai exact către personaje care l-au servit gratuit în campania lui electorală. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  2. Tot încă din campania electorală ne promitea că vom avea un oraș curat și înfloritor imediat ce va ajunge la cârma orașului. Din păcate, în ultimele luni, până în prezent, orașul este sufocat de gunoaie. Puținele spații verzi sunt asemănătoare junglelor, iar curățenia de primăvară, încasată în avans de la contribuabili, nu s-a făcut nici până acum, deși e vară deja. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  3. A mai promis un transport public în comun civilizat. E mai mult decât evident că circulăm cu aceleași “căruțe” preistorice. Singurul lucru făcut de noul primar a fost de a se trage în chip cu un autobuz nou, adus de probă, care a și dispărut după 3 zile din peisaj, acțiune bazată pe proiectele din fonduri europene demarate și câștigate de fosta conducere, cei de acum trebuind să se ocupe doar de procedura de achiziție. Nici vorbă de vreo acțiune concretă și atât de necesară cum ar fi fost demiterea de urgență a șefului de la Transport Local, tatar bela, cel susținut în funcție de UDMR, în ultimii 10 ani, în ciuda evidentei incompetențe de care a dat dovadă. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  4. Un alt aspect important promis de Zoltan în campania electorală a fost cel de echitate în sportul târgumureșean. Ne povestea povești despre cum a distrus cuplul Flo&Mai sportul de masă, aruncând în schimb milioane de euro către echipe profesioniste din diverse categorii sportive. Ce a făcut noul primar după ce s-a văzut în fruntea orașului?! A dat în continuare, fără concurs de proiecte, milioane către echipele profesioniste, aruncând niște mărunțiș către zecicle de cluburi sportive ce au prezentat proiecte. Referitor la bazele sportive deținute de oraș, a procedat identic și total greșit, oferindu-le în mod gratuit echipelor profesioniste, iar celorlalte cluburi din sportul de masă le-a oferit, contracost, pozițiile rămase libere din program, adică cele aproape imposibil de folosit. Tot privind sportul de masă, una dintre soluțiile existente pentru dezvoltarea acestui segment este deschiderea curților școlilor, adică de a da posibilitatea tuturor să desfășoare activități sportive pe aceste terenuri deținute de comunitate și după programul școlar. Nici acest aspect nu a fost rezolvat de noul primar, curțile școlilor rămânând închise. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  5. Deși a promis schimbare, din păcate, asistăm la același tip de comportament ca cel oferit de vechea administrație, poate mai rău, prin campanii de promovare a unor lucruri mărunte efectuate câteva minute de executivul primăriei, de la plantarea unor copăcei ținuți concomitent de 3-4 oameni și până la adunatul a 2,3 hârtiuțe din iarba, atât cât să se poată realiza zeci de poze și filmări. Toate acestea sunt plătite cu bani mulți din bugetul orașului, începând de la fotografi, comunicatori pe facebook și până la materiale promoționale inscripționate cu sigla primăriei. De fapte cu adevărat importante pentru târgumureșeni, nu s-a pus încă problema. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  6. O altă promisune a primarului a fost cea legată de infrastructură. A vociferat în campanie acuzând fosta conducere de drumurile impracticabile din oraș. Au trecut peste 8 luni de când a devenit primar, dar situația este la fel, ba chiar mai rău, drumurile din Târgu Mureș arătând pe multe străzi ca după bombardament. E drept că a retrasat, pe alocuri, marcajele rutiere pe asfalt, chiar și peste gropile existente. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!
  7. O nouă “idee strălucită” a primarului, chiar ilegală, în fapt o altă dovadă de incompetență, a fost cea prin care anunța contribuabilii cărora abia ce le-a mărit taxele că nu le mai ridică resturile vegetale rezultate din toaletări, ci trebuie fiecare să le ducă la un punct de colectare aflat la marginea orașului. Așadar, după mintea lui și a cetei care-l consiliază, cei care nu dețin mijloace de transport sau cei care nu vor să-și umple mașinile cu crengi și frunze, nu le rămâne altceva de făcut decât să le pună în spinare sau să-și cheme un taxi. Pe lângă hilarul situației, mai există și o doză mare de posibilă ilegalitate privind acțiunea cerută contribuabililor. Mai exact, conform HOTĂRÂRII nr. 1.061 din 2008, Articolul 1(1), privind procedura de reglementare și control al transportului deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României (inclusiv deșeurile vegetale), “Transportul deșeurilor se realizează numai către operatorii economici care dețin autorizație de mediu conform legislației în vigoare pentru activitățile de colectare/stocare temporară/tratare/valorificare/eliminare (…) Este interzis transportul deșeurilor de orice natură de la locul de producere la cel de colectare/stocare temporară/tratare/ valorificare/eliminare, fără respectarea prevederilor prezentei hotărâri“. Mai concret, pentru transportul deșeurilor este necesară autorizație de mediu și doar firmele autorizate sunt abilitate să le transporte, nicidecum persoanele fizice așa cum “a gândit” primarul și ceata lui de consilieri să le ceară, punându-i astfel să comită ilegalități. Anunțul oficial la care facem referire, publicat pe pagina primăriei Târgu Mureș în data de 8 martie 2021, a dispărut în scurt timp de la publicare. Probabil, după ce decizia s-a viralizat rapid în mediul online, și-au dat și ei seama de noua prostie debitată. Așadar, vorbim noi de șovinism sau e clară bataia de joc față de banii comunității?! Incompetența demonstrată și argumentată are vreo legătură cu faptul că e maghiar sau român?!

Acestea sunt doar câteva dintre dovezile de incompetență ale noului primar, fără să mai amintim de gafele în care a trimis românii la colțul albastru și multe altele asupra cărora nu mai insistăm acum, e sâmbătă și chiar nu merită să-i alocăm mai mult timp și interes. Vă asigurăm că nimic din ce am scris și din ce vom scrie nu are nicio legătură cu faptul că e maghiar, ci doar cu acțiunile intreprinse de el. Bineînțeles că nu este singurul vinovat, ținându-i isonul în incompetență și cei 2 viceprimari, despre care vom publica separat un material, desigur după ce primim acceptul din partea celor care-l consiliază, personaje autointitulate supercalificate, dar a căror experiență nefiind vizibilă până acum în folosul comunității, deși sunt remunerați cu salarii la care nu a visat neam de neamul lor. Vom reveni.

MS / Foto: colaj caracter informativ