În timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au surprins cu aparatul radar, pe DN 16, în localitatea Crăiești, un tânăr, de 21 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 191 km/oră, viteza maximă admisă fiind de 50 de km/oră pe respectivul tronson de drum.

Pentru depășirea vitezei legale cu 141 de km/h peste limita admisă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i aplicată și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Viteza crește distanța de frânare necesară opririi autoturismului în siguranță.

De asemenea, viteza determină agravarea consecințelor accidentelor rutiere.

Recomandăm conducătorilor să păstreze în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță și să circule cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și trafic poate genera accidente grave de circulație.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ