Un preot din Neamţ a susţinut la slujbă, în faţa credincioşilor, că vaccinul poate duce la apariţia solzilor pe corp. Aşa că BOR a fost nevoită să iasă cu o reacţie, în care „îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare”.

Părintele Zenovie, stareţul de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, le-a predicat enoriaşilor să se ferească de vaccin, pentru că pot deveni “zombie”.

Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină actul de informare cu privire la vaccinare şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare, a afirmat ieri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei survine unei ştiri în care era prezentată predica unui preot de la o mănăstire din Judeţul Neamţ, care afirma, printre altele, că “toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”.

“Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacţie a bunului-simţ) şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are şi nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, a spus Vasile Bănescu.

El consideră că impactul unor asemenea poziţii “este şi va rămâne minor în societate”.

“Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea şi multe alte confuzii alimentate şi preluate delirant de (pe) site-uri conspiraţioniste care dezinformează programat nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este şi va rămâne minor în societate”, a mai spus Vasile Bănescu.

MS / Foto: caracter informativ