Desemnată cea mai frumoasă din lume de „The World Geography”, Cascada Bigăr s-a prăbuşit din cauze naturale, în această seară, a anunțat Romsilva.

”Avem, din păcate, şi o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, s-a prăbuşit astăzi din cauze naturale”, a transmis, luni seară, Romsilva, pe pagina de Facebook.

Sursa citată a precizat că travertinul şi muşchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni şi greutate, iar cascada a cedat sub propria greutate.

Update: Mircea Jumanca, ghid de turism și activist pentru protecția mediului, a transmis pentru Deutsche Welle că motivul ar fi, de fapt, intervenția omului în circuitul apei.

„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca, care a precizat că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.