Banii investiți de mulți români în panouri solare prin programul “Casa Verde” ar putea fi pierduți. Furnizorul de electricitate nu le-a montat contoarele pentru că nu le-ar avea în stoc și dă vina pe beneficiari că au depus dosare incomplete. Se apropie termenul limită până la care echipamentele trebuie puse în funcțiune.

Programul “Casa Verde” i-a convins pe mulți români să își pună panouri fotovoltaice. În Galați, majoritatea le-au și instalat, dar nu pot fi folosite pentru că lipsește contorul. Acesta calculează energia produsă și evaluează performanța fiecărei instalații și trebuie asigurat de compania Electrica Distribuție.

De această situație sunt afectați și patronii firmelor care montează panourile, care pot da faliment, dacă nu își primesc la rândul lor banii de la stat.

Printr-un comunicat, Electrica recunoaște că există întârzieri, dar sunt puse exclusiv pe seama proprietarilor care ar fi depus dosare incomplete.

Unii dintre proprietari au încercat să cumpere singuri contoare, însă nici acest lucru nu este posibil. Echipamentele au nevoie de aviz de funcționare pe care doar Electrica îl poate elibera.

MS / Foto: caracter informativ