Italienii vin din nou cu oferte inedite pentru relansarea turismului grav afectat de pandemie. Din iulie, în regiunea Lazio, care include și capitala Roma, turiștii primesc nopți suplimentare gratuite la hotel, incluse în rezervările de călătorie care se fac deja. Atenție! Pentru străini, condițiile de intrare în Italia rămân aceleași: test PCR negativ făcut cu maximum 48 de ore înainte și completarea unui formular digital de localizare.

Campania Piu Notti, Piu Sogni – Mai multe nopți, Mai multe vise costă guvernul 10 milioane de euro. Bani folosiți pentru subvenționarea căzărilor la hoteluri din Roma și zonele înconjuratoare.

Planul prevede o noapte suplimentară gratuită pentru turiștii care rezervă o vacanță de cel puțin trei nopți consecutive în regiunea Lazio. Și două gratuite la 5 zile rezervate.

Costurile suplimentare ale inițiativei 3+1 sau 5+2 sunt acoperite din bugetul regiunii pe întregul sezon. Așa cum au procedat anul trecut și alte provincii italiene, care ofereau chiar cazare gratuită în anumite locuri, bazându-se pe faptul că turiștii aduc oricum prosperitate, pentru că sunt dispuși să cheltuiască banii pe mâncare și alte distracții.

Autoritățile din Lazio anunță și că zona e sigură; rata de vaccinare a depășit acolo 50 la sută din cei aproape 6 milioane de locuitori.

Numărul turiștilor străini care vizitează Italia a scăzut dramatic, cu aproape 70 la sută, potrivit statisticilor naționale. Iar hotelurile din Roma au pierdut lunar în jur de 100 de milioane de euro, de când a început pandemia.

MS / Foto: caracter informativ