O scrisoare deschisă adresată în special primarului municipiului Târgu Mureș Zoltan Soos, dar nu numai, a fost publicată în mediul online, după haosul creat astăzi în oraș din cauza incompetenței unor amatori din noul executiv al administrației locale. Deoarece considerăm că prezintă fapte reale și atrage atenția asupra unei minime bune organizări, procedăm la publicarea integrală a acesteia. În aceeași măsură, dacă nu se simt deja, solicităm atenție maximă asupra celor relatate și viceprimarului UDMR, viceprimarului PNL, cât și cetei de consilieri personali plătiți cu peste 150.000 de euro anual, care, cel mai probabil, îi induc în eroare cu sfaturi incompetente, survenite în urma necunoașterii.

Scrisoare deschisă către Soos Dorel

Dragă Dorele, sper ca ai avut o zi minunata de 1 Iunie. Noi, târgumureșenii nu prea, pentru că ne-ai dovedit din nou ca nu îți pasă nici de oraș și nici de cetățenii acestui oraș.

de 1 Iunie ai organizat niște evenimente pentru copii la Platoul Cornesti și la Zoo, rugându-i pe părinți să vină cu autobuzul și nu cu mașina, dar în același timp, ai închis centrul și autobuzele au rămas blocate în trafic, oamenii au așteptat ore in stații, nu veneau nici cele care mergeau spre Platou, dar nici cele de pe traseele “normale”. Ți se pare normal?
⁃ La traseele autobuzelor a fost trecut că circulă prin centru, inclusiv pe afisaj scria în mare “Centru”, doar ca acestea circulau pe Cuza Voda
⁃ La fel au stat in trafic și sute de oameni care astăzi au fost nevoiți să meargă la lucru, era un blocaj continuu de la Piața Victoriei pana la Str. Secerei. Zici că vrei un oraș cu aer curat, doar că locatarii din zona de mai sus au fost sufocați astăzi de noxele mașinilor care stăteau zeci de minute in trafic.
⁃ În centru era o pustietate totală, nici măcar porumbeii nu mai sunt. Chiar merită să înjure sute de conducători auto, oameni care se grăbesc la/de la lucru? Dacă tot ai închis centrul, ce ar fi fost să fie un pic de viață in această zonă? Se puteau organiza niște evenimente pentru copii, cum ar fi ateliere meșteșugărești, ateliere multiculturale, jocuri și concursuri distractive, campanie de donație de jucării pentru copiii defavorizați, etc.
⁃ La Weekend totul gol și nefolosit, de ce nu ai organizat niște concursuri sportive pentru copii, să mai decongestionezi aglomerația de la Platou?

Ai depășit orice limită de bun simț, noi, târgumureșenii ne-am săturat de incompetența ta și a echipei tale. La alegeri ne-ai promis că aduci o echipă profesionistă, de tineri, capabili să transforme orașul intr-un oraș exemplu din Transilvania, în schimb faci / faceti doar gafe și prostii.

Rușine să-ți fie!, a transmis A. Mihai în scrisoarea deschisă adresată primarului, alături de imaginile de mai jos.

Tot astăzi, un jurnalist din Târgu Mureș, publică o postare la fel de pertinentă: “O stradă închisă fix degeaba! Totuși, ce sens are să închizi str. Enescu, sămbăta, duminica și în zilele libere? Nimic nu se întâmplă, în afară de ceva mai multă aglomerație la semafoare. Altfel spus, un moft al Primăriei Târgu Mureș, sau un fel de arăta că “facem ceva”. Ca să nu mai vorbim de improvizația de la semaforul din piața Victoriei, pentru blocarea unei jumătăți de centru. Și asta fără sens“, a scris Marcel S. alături de poza de mai jos.

Pentru oricare persoană, care se simte vizată sau lezată în vreun fel de cuvintele din scrisoarea publicată, așteptăm dreptul la replică pe adresa muresstiri@gmail.com

MS / Foto: colaj caracter info