Mai mulți factori pot influența viteza cu care ți se golește bateria, precum temperatura locului în care te afli, însă unele obiceiuri obișnuite pot contribui mai mult decât crezi.

Ai prea multe aplicații care îți trimit notificări
Cele mai multe aplicații trimit notificări dacă nu specifici clar că nu vrei să le primești, motiv pentru care bateria ta se golește mai repede decât te-ai aștepta. De fiecare dată când instalezi o aplicație nouă și îți dai permisiunea pentru notificări, permiți acelei aplicații să verifice periodic dacă există o nouă notificare pe care ți-o poate arăta pe ecran. Acest serviciu, când îl multiplici cu peste 100 de aplicații, poate goli rapid bateria unui telefon din cauza cererilor constante. Daca vrei să remediezi situația, intra în meniul Setări > Notificări și vezi ce aplicații iți trimit mesaje și pe care vrei să le oprești.

Ai Bluetooth pornit constant
Multe smartphone-uri au Bluetooth pornit din fabrica, chiar daca nu îl folosești atât de frecvent pe cât te-ai aștepta. Bluetooth îți poate goli rapid bateria telefonului, așa că e ideal să fie pornit doar când ai nevoie de el.

Ai prea multe aplicații cu GEO-locație
GPS-ul telefonului poate fi vital în anumite situații, însă numeroase aplicații la care nu te-ai gândit folosesc GEO-locație (precum Tinder, Facebook etc). Acest serviciu îți golește rapid bateria telefonului, fără să îți dai seama. La fel ca în cazul notificărilor, intra în meniul Setări și vezi ce aplicații cer acces la locație. Dacă dezactivezi serviciul pentru fiecare, îți vor cere acces la locație doar atunci când le folosești.

MS / Foto: caracter informativ