Al treilea copil intoxicat, sâmbătă, cu Tomoxan, o substanţă antiparazitară folosită la spălatul oilor, a murit la spitalul din Târgu Mureş. Poliţiştii şi procurorii braşoveni fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, surse judiciare au declarat pentru News.ro că cele trei fetie au fost intoxicate după ce mama le-a pus în cap substanţa toxică fiindcă aveau păduchi.

Fetiţa de opt ani din localitatea braşoveană Ungra care sâmbătă a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la un spital din Târgu Mureş a murit în unitatea sanitară, au declarat, luni, pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Bunica fetei se află internată la spitalul din Rupea.

Conform aceloraşi surse, fetiţa de opt ani şi surorile ei, cu vârste de şapte şi nouă ani, dar şi mama şi bunica lor s-au intoxicat după ce mama a folosit Tomoxan – o substanţă foarte toxică folosită la spălatul oilor – pentru a scăpa de păduchi.

La scurt timp după folosire substanţei, copiilor li s-a făcut rău, două dintre fetiţe au fost declarate decedate încă de sâmbătă. Date din anchetă indică suspiciunea unei intoxicaţii cutanate.

Oficialii din cadrul IPJ Braşov au declarat că în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sursa: news.ro / Foto: caracter informativ