Antreprenorii români vor putea obține noi fonduri europene cu valori maxime de câte 800.000 euro – 1,5 milioane euro pentru afaceri în procesarea fructelor, cum ar fi producția de gemuri, cidru sau țuică, conform StartupCafe.ro.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat, zilele trecute, deocamdată doar în dezbatere publică, proiectul de ghid al solicitantului pentru Submăsura 4.2a – Investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol.

Antreprenorii interesați ar trebui însă să înceapă de pe acum să-și pregătească proiectele  și să le ajusteze după finalizarea ghidului oficial, pentru că bugetul care va fi lansat anul acesta este unul mic: 10 milioane de euro pentru această linie de finanțare. Apelul d eproiecte ar urma să se lanseze în a doua jumătate a anului 2021, din informațiile StartupCafe.ro.

Fondurile nerambursabile pentru procesarea și marketingul produselor pomicole vor putea fi accesate de agenții economici cu orice fel de formă de organizare juridică, inclusiv: persoana fizică autorizată (PFA), întreprinderi individuale (II), întreprindeir familiale (IF), societate cu răspundere limitată (SRL), cooperative agricole, societăți cooperative, grupurile și organizațiile de producători.

Citește mai mult pe StartupCafe.ro