După un an în care praful s-a așezat pe boxele din cluburi, în restaurante nu s-a încins nicio horă, iar concertele chiar și în aer liber au fost o amintire, la orizont răsare speranța nopților transformate în zile. Au de câștigat cei care s-au vaccinat și au cel puțin 10 zile de la rapel.

Marile festivaluri de muzică se vor putea organiza în aer liber cu peste 1.000 de persoane doar dacă toată lumea este vaccinată.

Dacă nu toată lumea este imunizată, cifra se restrânge la maximum 1.000 de participanți care trebuie să dovească fie că au făcut vaccinul, fie că au trecut prin boală sau pot prezenta teste negative.

În ceea ce privește evenimentele organizate la interior, de la 1 iunie sălile de spectacole vor putea fi folosite la 70% din capacitate. Însă, spectatorii rămân în continuare obligați să poarte mască de protecție. Gradul de ocupare al sălilor poate fi crescut, dar pentru asta este nevoie ca toți participanții la eveniment să fie vaccinați cu schema completă.

Anul acesta, școlile pot organiza festivități la sfârșit de an. Cu aceleași reguli în spații deschise: pot participa elevii, profesorii și părinții doar dacă aceștia din urmă sunt vaccinați.