Am primit la redacție un email semnat sub anonimat de un student UMFST Târgu Mureș care reclamă anumite abuzuri privind organizarea examenelor. Deoarece una dintre problemele sugerate în email se referă la faptul că, deși s-a solicitat, studenții afectați nu au primit niciun răspuns din partea conducerii universității, am decis să publicăm integral scrisoarea primită, solicitând pe această cale un comunicat oficial din partea părții acuzate, pe care îl vom publica imediat ce acesta va fi emis.

Buna ziua! Va scriu de sub anonimat din cauza ca nu vreau sa am probleme cu superiorii mei. Sunt student in cadrul Universității de Medicina Farmacie Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Targu Mureș și îmi doresc foarte mult sa ne facem povestea auzita deoarece nimeni nu ne baga in seama! 
Totul a început in 25 Mai 2021, cu o săptămâna înainte presesiune, când au început sa circule mesaje neoficiale pe grupurile de whatsapp cum ca examenele, verificările și parțialele se susțin on-site și nu on-line, cum erau programate pana acum. Bun, pana aici nu este nicio problema pentru ca mi se pare corect ca și examenele sa se susțină on site pentru o corectitudine mai buna a notelor. Dar, in primul rând, noi de la specializările mici, nu am făcut niciun curs sau lucrare practica on site! Ceea ce ni se pare nedrept! Majoritatea dintre noi suntem vaccinați din Ianuarie iar pana acum nimeni nu s-a mobilizat sa facem ceva practic, sa vedem și noi altceva decât laptopul 10 ore pe zi. Toate cursurile și lucrările practice s-au ținut online din prima săptămâna din modului 4, pana la ultima. Atunci când profesorii ne-au anunțat ca metoda de verificare va fi in online. Exceptând examenul sumativ care se va susține on site și cuprinde mai multe materii din modul. Conform articolului 51 / 2 (Modul de desfăşurare a examenului şi cerinţele specifice se aduc la cunoştinţa studenţilor de către titularul cursului în timpul primei şedinţe de curs) și articolul 63 / C modul de desfăşurare a examenului şi cerinţele specifice se aduc la cunoştinţa studenţilor de către titularul cursului în timpul primei şedinţe de curs) din codul de regulament UMFST REG 15 ediția 16, eu, împreună cu colegii mei am dori să subliniem că ne sunt încălcate drepturile studentului prin modificarea examenelor printr-o circulara neoficială, un mesaj pe whatsapp, cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea presesiunii. In data de 26 Mai 2021 ne am mobilizat mai multe secții sa depunem plângere pentru abuzarea puterii de către domnul decan! Dar din păcate nimeni nu ne baga in seama! 

Bun și de aici încep problemele. Astăzi este joi 27 mai 2021, încă nu avem niciun comunicat oficial sj nu știm ce se întâmpla! Domnii profesori nu au nici ei nicio informație, dacă examenele și parțialele se vor desfășura online sau on-site.   Deci intr-o perioada foarte scurta, trebuie sa ne mobilizam, sa suprapunem examene și verificări, sa cautam Sali și supraveghetori. Mai mult decât atât, mulți colegi au renunțat la chirii / cămine din cauza ca nu am ținut absolut nimic on site in acest modul și s au bazat pe simplul fapt ca ne revedem cu toții o zi la examenul sumativ din Iunie! Mulți dintre aceștia nu au posibilitatea de a face naveta zilnic pentru ca provin din diferite parti ale țării. 
De aici va rog sa trageți Dvs. concluzia dacă ne sunt sau nu încălcate drepturile studentului!
Va mulțumesc pentru timpul acordat!O zi buna!
” este mesajul trimis de studentul UMFST Târgu Mureș.

Update: Într-un târziu, Decanatul a emis o adresă care, deși nu rezolvă problema, pentru o corectă informare o publicăm în fotocopie:

MS / Foto: colaj caracter info