Apariție rară în România. O colonie de aproape 60 de păsări flamingo din Africa a poposit în județul Constanța. Este cel mai mare grup văzut la noi în țară. Curioșii, cu aparate de fotografiat performante, au venit să le imortalizeze.

Acest spectacol poate fi admirat de câteva zile pe Lacul Nuntaşi din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Zeci de flamingo se plimbă țanțoș prin apă. În ultimii ani, lacul seacă, periodic. Acum, după decolmatarea canalelor, apa a ajuns din nou în lac și are o adâncime de aproape 30 de centimetri, oferindu-le frumoaselor păsări o oază de odihnă și un loc ideal pentru hrană.

Acesta este și perioada de împerechere pentru flamingo. Culoarea penelor este în proces de pigmentare roz, dar depinde de cantitatea și calitatea hranei pe care păsările o consumă.

Chiar dacă zona în care se află păsările este greu accesibilă, pasionații de fotografie nu au ratat ocazia să le imortalizeze.

Cel mai probabil, păsările flamingo vor rămâne la noi câteva zile, până când apa în Delta Dunării se va încălzi. Specialiștii cred că asemenea apariții vor fi tot mai des în România și chiar ar putea ajunge să se adapteze aici.

Foto: captură video