Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Târgu Mureș, la locuința unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, precum și la alte locații de interes operativ.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în cursul lunii octombrie 2020, cel în cauză, de 54 ani, din Târgu Mureș, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei unități de învățământ din Târgu Mureș, de unde ar fi sustras 9 tablete, cauzând un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat 2 tablete susceptibile a proveni din comiterea faptei, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, față de bărbat, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea probării întregii activități infracționale.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ‘Regele Ferdinand I ‘ Târgu Mureș.

IPJ Mureș / Foto: caracter info