Fostul preot mureșean Cristian Pomohaci este oficial primul beneficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare. Condamnarea la un an de închisoare cu suspendare a fost transformată în amendă. Pomohaci are de scos din buzunare 40.000 de lei.

Potrivit clujust.ro, Cristian Pomohaci este primul benenficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de condamnările la închisoare, în schimbul unor amenzi penale. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Mureș a acceptat să transforme condamnarea lui Pomohaci.

În octombrie 2020 acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Acesta a dat înapoi și prejudiciul de 28.000 de euro calculat de procurori. Și-a recunoscut și vina și a avut parte de o pedeapsă mai blândă. De asemenea, acesta trebuia să presteze și 90 de ore de muncă în folosul comunității.

Acesta a închiriat cele 11 proprietăți deținute și declarat la ANAF venituri mai mici decât cele obținute în realitate. Condamnarea a fost transformată într-o amendă de 40.000 de lei zilele trecute de Tribunalul Mureș. Decizia poate fi contestată.

„Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat cu pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Dispune înlocuirea pedepse aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi, respectiv 40.000 de lei amendă pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.”, se arată în sentința Tribunalului Mureș.