Pe măsură ce scade numărul cazurilor de Covid, scade și interesul romanilor pentru vaccinare.  Într-o săptămână, numărul celor care primesc prima doză de vaccin aproape că s-a înjumătăţit. Dacă pe 15 mai aproape 52.000 de persoane se vaccinau cu prima doză, acum vedem că puțin peste  23.000 de oameni fac pasul spre imunizare.

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a explicat de ce scade numărul românilor care vor să se vaccineze.

“Într-un fel sau altul, s-a ajuns la acea limită care diferențiază românii care au luat decizia de a se vaccina de persoanele reticente la vaccinare, care spun că ar vrea să se vaccineze, dar mai așteaptă, mai au câteva întrebări, vor să vadă ce se mai întâmplă. (…) Cât mai așteaptă? E o întrebare la care încă nu am aflat răspunsul. Există în continuare această îndoială. Oamenii își pun întrebări și speră ca această pandemie să se fie încheiat și să nu mai fie cazul să se vaccineze. Nu avem încă nivelul de acoperire vaccinală care să împiedice valul 4”, a avertizat medicul Gindrovel Dumitra.