Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant, au identificat doi tineri, de 16, respectiv 20 de ani, din Sâncraiu de Mureș, bănuiți de tentativă la furt calificat.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţişti, a reieșit că în noaptea de 22 mai a.c., în jurul orei 02.30, cei în cauză, ar fi pătruns în incinta unei spălătorii de tip ,,self-wash”, din Târgu Mureș, unde, ar fi forțat cutia metalică în care se aflau încasările obținute, cu scopul de a le sustrage.

Urmare a declanșării sistemului de alarmă, aceștia au fugit de la fața locului, cu un autoturism, la scurt timp, fiind interceptați de polițiști, în trafic.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, la aceeași dată, faţă de cei doi tineri, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, față de aceștia.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea probării întregii activități infracționale.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ