Papa Francisc va primi primul “papamobil” electric de la o companie americană. Maşina va avea un acoperiș solar și interiorul realizat din sticle de plastic reciclate din ocean, anunţă Reuters.

Compania americană Fisker va transforma vehiculul său utilitar sport Ocean, complet electric, pentru a fi folosit de papă, şi va avea o cupolă retractabilă din sticlă și materiale durabile pentru interior, cum ar fi covoarele.

Cofondatorii companiei, Henrik Fisker, fost designer al producătorului britanic de automobile de lux Aston Martin, și Dr. Geeta Gupta-Fisker, s-au întâlnit cu șeful Bisericii Romano-Catolice în Vatican, unde i-au prezentat acestuia vehiculul.

“M-am inspirat citind că Papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, a declarat Fisker.

Producția SUV-ului electric Ocean este planificată să înceapă în luna noiembrie a anului viitor, prin intermediul producătorului contractual Magna International Inc din Europa.

Anul trecut, Francisc a primit un sedan Toyota Mirai alimentat cu hidrogen, special conceput pentru a-i asigura mobilitatea.

La finele anului trecut, Papa Francisc s-a angajat ca Vaticanul – cel mai mic stat suveran din lume – să ajungă la zero emisii de carbon până în 2050, și a invitat toate țările să depună eforturi pentru a face același lucru.

MS / Foto: caracter informativ